2009/09/27

Kladdkaka alá Annababe & Emelue



Ingredienser:

50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker vi tog råsocker för det fanns inge farin (:
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70% 



1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 20 -30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde eller Glass


Efter ett tappat ägg , bortsprungen kakao, ett bränn ärr & en hel del problem så är kakan klar ....





Annababes blogg <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar